La falta d'acord per a uns nous pressupostos, resultat del govern en minoria de l'alcalde Trias, podria deixar en suspens diversos projectes pendents a la ciutat. Segons el consistori, la prorrogació dels números de l'any anterior fa que prop de 200 milions, corresponents a noves inversions, quedin bloquejats. Això vol dir que s'aturarien la construcció d'alguns equipaments o grans remodelacions com la del passeig de Gràcia i del Paral·lel. És també el cas de la reforma de plaça de les Glòries. El desmantellament de l'anella de les Glòries és un dels projectes previstos per aquest any que podrien quedar aturats, segons el consistori, si no es tanca un acord. L'alcalde ha dit que confia que s'arribarà a una solució, però ha apel·lat a la responsabilitat de tots els grups municipals. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Seria una irresponsabilitat per part de tots. El primer que té la responsabilitat és l'alcalde i el grup que governa, però entre tots ens hem de posar d'acord per no perdre aquests diners i ser capaços de fer les inversions que hem de fer. Que no és només de grans equipaments, aquesta podria ser la discussió de fons, és a dir, en què s'han de gastar aquests diners." El govern municipal aposta per un acord de col·laboració global que permeti reorientar les prioritats cap a les polítiques socials, com la creació de llocs de treball i les ajudes. Unes inversions que per l'Ajuntament també perillen si no es troba aviat una solució.

L’alcalde Xavier Trias ha llançat un nou missatge a l’oposició per mirar de desbloquejar alguns projectes i inversions. Davant la falta d’un acord per a uns pressupostos per al 2013, Trias demana predisposició a tots els grups municipals per trobar una solució que eviti el bloqueig de les inversions.

L’alcalde aposta per un pacte de col·laboració global que permeti reorientar les prioritats cap a inversions socials com la creació de llocs de treball o les ajudes, a més de garantir equipaments pendents de construcció. Trias ha dit, a més, que no sempre és possible pactar acords puntuals, sinó que per al govern la millor opció seria posar-se d’acord en més d’un projecte alhora, si pot ser en totes les inversions a tirar endavant al llarg de 2013. A més, ha afegit que, si bé hi ha casos com la ronda del Mig en què la reforma ja està acordada amb el Partit Popular, potser cal reconsiderar la inversió per garantir el gir social.