RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "El govern està castigant els barris de classes populars. Volem denunciar clarament aquesta manca de compromís i de voluntat política de Xavier Trias amb la cohesió social i el reequilibri social i li volem demanar que dobli la inversió social als barris i que blindi 300 milions d'inversió en equipaments socials, culturals i sanitaris a la ciutat."

Gomà ha reclamat que dels 115 milions previstos per a aquest mandat en equipaments de benestar social es pugui arribar-ne als 300.  Amb aquest increment, la inversió municipal en equipaments socials, sanitaris, educatius i culturals de proximitat seria similar a la que l’Ajuntament va invertir en el mandat 2007-2011, que Gomà xifra en 295 milions d’euros. Aquest increment permetria construir 65 equipaments nous.

La prioritat, als barris

Els ecosocialistes sostenen que la inversió, territori per territori, no beneficia els districtes amb les rendes més baixes, com asseguren que feia el govern anterior. Gomà manté que les inversions als barris haurien de ser prioritàries i que són l’eina principal que té el consistori per “combatre les desigualtats socials i territorials que estan creixent a Barcelona amb la crisi i les retallades”. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha dit que no descarta votar a favor de propostes socials del govern de Trias, sense renunciar a exercir una oposició “nítida”.

Gomà ha anunciat que la setmana que ve es reunirà la comissió del Pla d’assentaments, en què ICV-EUiA demanarà que es posi punt final als “desallotjaments amb criteris racistes”, i que es comenci a dimensionar el pla presentant projectes, recursos i calendaris concrets.