escales montjuïc

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte executiu de la renovació dels 22 trams d’escales mecàniques del Parc de Montjuïc. Les obres començaran el segon semestre del 2024 i acabaran a principis del 2026. Els treballs tenen un pressupost total de nou milions d’euros, 3,6 dels quals provindran dels fons europeus Next Generation a través del Pla de sostenibilitat turística en destinació Barcelona.

La renovació de les escales es farà per trams per tal de garantir en tot moment l’accessibilitat a la muntanya de Montjuïc. D’aquesta manera, durant el transcurs de les obres, conviuran temporalment les escales existents amb les noves. 

Sistema de control remot

La intenció del projecte, promogut i finançat per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), és garantir una accessibilitat igualitària a tot el conjunt del parc, facilitant els desplaçaments de la ciutadania. Les escales tindran com a premisses els criteris de sostenibilitat, seguretat i resistència a través d’un nou model que fomentarà l’eficiència i l’estalvi energètic.

Entre altres millores, està prevista la implantació d’un sistema de control remot i monitoratge per optimitzar el manteniment i la disponibilitat de les instal·lacions.

Es dona la circumstància que les escales mecàniques de Montjuïc tenen ara un ús més intensiu a causa dels partits del Barça, que es juguen a l’Estadi Olímpic de Montjuïc fins al novembre del 2024 per les obres del Camp Nou.