Aquest diumenge la Coordinadora por Tabarnia havia convocat una manifestació contra “la discriminació real” entre ciutadans. La convocatòria ha acabat a plaça de Sant Jaume, quan els treballadors del consistori han començat a penjar correctament la pancarta amb el llaç groc que, segons fonts municipals, s’havia girat pel vent. En aquell moment un grup de manifestants han intentat entrar al consistori saltant-se el cordó de seguretat, i durant el forcejament han tirat a terra un agent de la Guàrdia Urbana que custodiava l’Ajuntament. Poc després, s’han desplegat a la plaça agents antiavalots per calmar els ànims. En el moment de màxima tensió, un dels manifestants ha intentat agredir amb un pal d’una bandera un periodista de betevé.

Davant la tensió a la plaça, finalment, s’ha retirat la pancarta amb el llaç groc del balcó. Tot i això, poques hores després tornava a estar penjat a la façana de l’Ajuntament.

 

Els organitzadors de la manifestació, la Coordinadora por Tabarnia, ha donat la seva versió dels fets a les xarxes i han celebrat haver aconseguit que es retirés la pancarta amb el llaç.

Polèmica al voltant dels llaços aquesta setmana

Aquesta setmana hi ha hagut força polèmica al voltant dels llaços grocs en espais públics. El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va enviar aquest dimecres una carta a tots els alcaldes de Catalunya per recordar-los l’obligació de no permetre l’ocupació de l’espai públic amb símbols que puguin alterar-ne la neutralitat. La missiva també va arribar a l’alcaldessa, Ada Colau.

A la façana de l’Ajuntament fa mesos que hi ha penjat un llaç groc per expressar el seu rebuig a la presó dels polítics catalans. I davant de l’advertència de dimecres d’Enric Millo, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va afirmar que “no es pot limitar la llibertat d’expressió” i va demanar que es respectin les “reivindicacions legítimes” de tots els ciutadans per tal de garantir la pluralitat d’idees i la “convivència pacífica” a la ciutat.

No és la primera vegada que el llaç groc desapareix de la façana de l’Ajuntament a la plaça de Sant Jaume. Durant la campanya del 21 de desembre la Junta Electoral provincial de Barcelona va obligar el consistori a retirar la pancarta pels presos.

 

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a