MARIA MAS, AV Casc Antic "Que em sap molt greu com a persona, que la coneixem, i també com a política, que penso que ha intentat -i repeteixo la paraula intentat- fer un altre tipus de política." SANTIAGO MARTÍN, president de Barnacentre "Era una persona molt valuosa, a part de molt intel·ligent i sobretot molt treballadora. Doncs per alguna cosa no va bé aquesta mica de diàleg que potser algunes associacions li demanaven, sobretot associacions de comerciants." NÚRIA PARICIO, presidenta de la Fundació Tot Raval "El món està a Ciutat Vella. Per tant, tots els moviments de la globalització, els bons i els dolents, passen aquí. I la pressió de tots els mitjans, del barri, dels veïns i dels polítics doncs suposo que això també ha estat una de les causes importants." JORDI GIRÓ, vicepresident de la FAVB "Expressar-li el nostre respecte i reconeixement a la tasca que ha fet, sobretot per l'estil que ha imprès en els últims temps al Districte de Ciutat Vella. Sobretot perquè ha endegat nous processos a nivell participatiu, que lamentablement ara queden a mitges."

Itziar González va assumir el càrrec de regidora de Ciutat Vella fa menys de tres anys amb la voluntat d’imprimir al Districte una dinàmica de més participació i diàleg amb els veïns. Ara tots li reconeixen aquest esforç per explicar i negociar els projectes que duia a terme, tot i que hi ha lectures diferents a l’hora d’interpretar si se n’ha sortit o no.

Maria Mas (AV Casc Antic) subratlla que “ho ha intentat”, mentre el vicepresident de la FAVB, Jordi Giró, destaca els processos participatius que queden a mig fer. Per al president de Barnacentre, Santiago Martín, la dimissió demostra que el diàleg, com a mínim amb els comerciants, no ha funcionat. I la presidenta de la Fundació Tot Raval, Núria Paricio, destaca les fortes pressions a què està sotmès qui governa Ciutat Vella.