JOSEP COLOMER, membre del comitè executiu de l'ANC "L'objectiu de la manifestació era ben clar, era la independència, i això és el que espera el poble de Catalunya. Creiem sincerament que el president, per les declaracions que va fent, ha entès aquest clam del poble, i que farà tot el què estigui a les seves mans per iniciar aquest procés de secessió."

Després que dimarts es constatés l’èxit de la manifestació, el president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar que rebria els promotors de la marxa per la independència. Ho farà aquest divendres al Palau de la Generalitat, l’endemà de ratificar a Madrid la seva aposta per l’estat propi.

Mas analitzarà la manifestació amb la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i també amb quatre membres del secretariat nacional: Soledat Balaguer, Blanca Serra, Ricard Gené i Marc Ricart. De fet, Carme Forcadell, durant la Diada, va demanar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que enviés el manifest de l’Assemblea a Mas, a qui també van demanar que iniciés la secessió de l’Estat espanyol.