FERRAN CIVIT, Assemblea Nacional Catalana "El que demanem és gestos clars cap a la independència. Ha estat el discurs més avançat nacionalment que ha pronunciat mai un president de la Generalitat."

Des de l’ANC, s’han dirigit als polítics per demanar-los “gestos clars per obrir el camí de la secessió”. Per aconseguir-ho, expliquen que hi ha diverses vies: que es proclami la independència solemnement des de la presidència de la Generalitat, que ho faci el Parlament o bé convocant un referèndum.

L’Assemblea Nacional Catalana ha analitzat la manifestació independentista de la Diada, que va aplegar un milió i mig de ciutadans. Consideren que va ser una mobilització democràtica i cívica i que “és una lliçó per a tot el món i la classe política”.

També han valorat les paraules d’Artur Mas, que ha fet balanç de la Diada aquest dimecres al matí. Destaquen que ha estat el “discurs més avançat nacionalment que ha pronunciat mai un president de la Generalitat”. Afegeixen que, tot i que no ha utilitzat termes com “independència” o “secessió”, sí que ha demanat estructures d’estat per a Catalunya.

El membre de l’assemblea Ferran Civit ha respost als dubtes de si Catalunya podria ser un nou estat dins de la Unió Europea. Ha explicat que seria una situació inèdita, que mai abans una nació no s’havia independitzat d’un país membre de la UE. Tot i això, Civit considera que s’ha de plantejar aquest context ja que “el cas català no és l’únic” i ha posat d’exemple Escòcia i Flandes.