L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit  als 75 representants de la capçalera que la ciutat  necessita donar-los les gràcies i que aquest  és el motiu pel qual encapçalen la manifestació. En una recepció que s’ha fet  al Saló de Cent de Barcelona, el delegat del govern, Enric Millo, ha destacat que “l’única manera de lluitar contra el terrorisme és la unitat”. El president de  la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reconegut que la “ferida” dels atemptats perdurarà, però ha dit que l’agraïment també “perdurarà i  serà més profund que la ferida”.

Aquest migdia, abans d’anar cap a la manifestació l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, han rebut al Saló de Cent de l’Ajuntament els 75 membres de la capçalera de la manifestació “No tinc por”, formada per representants dels cossos de seguretat i d’emergències, així com membres d’entitats veïnals.

El protagonisme de la manifestació “No tinc por” serà per als cossos de seguretat, prevenció, sanitaris i d’atenció social. 75 professionals d’aquests serveis portaran la pancarta que obrirà la manifestació “No tinc por”. Entre aquests hi haurà membres dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, les policies locals de Cambrils, Alcanar i Ripoll, així com Policia Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers. També estaran a la primera línia de la marxa representants del SEM, personal sanitari dels vuit hospitals de referència que van atendre víctimes (Vall d’Hebron, Hospital del Mar, Pere Camps, Sant Pau, Clínic, Germans Trias i Pujol, CUAP Sant Martí, Dos de Maig, Sant Joan de Déu, Sagrat Cor, Joan XXIII), Protecció Civil, forenses i professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i la Creu Roja.

També participaran en aquesta capçalera treballadors del servei de neteja i persones de col·lectius, empreses o organitzacions que el dia de l’atemptat van actuar desinteressadament assistint les víctimes, com són els taxistes, el Call Center Turisme i el Punt d’Informació de Turisme de Barcelona, o els establiments d’El Corte Inglés, Hard Rock Café, Sfera i el sector hoteler. A banda, també hi haurà persones directament vinculades a la Rambla, com diversos comerciants de la Boqueria, floristes, quiosquers, cambrers i treballadors de la Biblioteca de Sant Pau i la Biblioteca de Catalunya.

Darrera d’aquesta pancarta es manifestaran un centenar de representants d’entitats que treballen per la pau, contra el racisme i en defensa dels drets humans, així com les associacions de Ciutat Vella, entitats veïnals, ciutadanes i agents econòmics. En aquesta capçalera també hi haurà familiars de víctimes dels atemptats.