En el llistat fet públic al seu web, Bonet es mostra il·lusionada per poder participar en les primàries del PSC a l’alcaldia de Barcelona. Assegura que vol contribuir a renovar els lideratges, les propostes i les formes del PSC com a part d’un procés de profunda renovació de les esquerres i defensa aquest tipus de comicis previs com a impulsora del moviment Ara Primàries en el si del PSC.

De Barcelona diu que està “adormida, ensopida, trista i apagada” i que cal despertar-la amb “ambicions, propostes, lideratge i somriures”. Assegura que cap somni no és possible a Catalunya sense una Barcelona forta i que la ciutat sempre ha tingut una “ànima progressista”. Bonet s’acaba preguntant que potser ha arribat l’hora que Barcelona tingui una alcaldessa per primer cop a la seva història.

Laia Bonet és la cinquena precandidata que concorre a les primàries del PSC. Abans que ella ho van anunciar el president del grup municipal, Jordi Martí, el portaveu nacional Jaume Collboni, l’exregidora de Nou Barris Carmen Andrés, i el militant de base i professional de la sanitat Manel Fernández.