ORIOL PUJOL, secretari general adjunt de CDC "El que avui ha trobat el govern, i el president Mas concreament, és el recolzament, l'escalf, el suport unànime, inequívoc i contundent de Convergència; en relació, no a la defensa del català i de la immersió, sinó al que representa això, d'un model d'èxit, d'un model de convivència i d'un model positiu de progrés del conjunt dels catalans". ENRIC MILLO, portaveu del PP "Els nens i les nenes han de continuar tenint el català com a llengua vehicular a les escoles, òbviament, i a més a més, s'incorpori també en algunes assignatures el castellà com a llengua docent. És a dir, com a llengua vehicular en el sistema educatiu. El govern ha de donar exemple de compliment de les lleis i de compliment de les sentències. El Ggovern no pot quedar-ne al marge i no pot donar aquesta imatge dramàtica d'un govern incapaç de complir amb la legalitat".

La polèmica sobre el català a les aules ha estat un dels temes forts del Comitè Executiu Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya. El portaveu del partit, Oriol Pujol, ha dit que no és casualitat que, el que ell ha qualificat d’atac a Catalunya, es produeixi just després d’una reforma constitucional en què Catalunya no ha tingut ni veu ni vot. També ha afegit que ara cal donar suport al govern.

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha estat contundent amb el president Mas. L’ha advertit que incomplir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya seria sinònim de liquidar l’estat de dret. El portaveu dels populars catalans, Enric Millo, ha demanat al govern que el castellà també sigui llengua vehicular en l’ensenyament. Millo també s’ha referit a la reacció de CiU. Considera que és desmesurada i assegura que la sentència no pretén eliminar el català de les aules. El PP de Catalunya reconeix que aquesta polèmica no és positiva per a les negociacions dels pròxims pressupostos.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el model d’immersió està garantit per llei i ha acusat Convergència d’incongruència mentre mantingui el PP com a soci.