El líder de Podem, Pablo Iglesias, va ser el protagonista del míting de Barcelona en Comú a la plaça Major de Nou Barris. En un to contundent, va titllar de “gentussa” i “lladres” tant a Artur Mas com el seu predecessor Jordi Pujol.

Des de diverses formacions, s’han criticat les qualificacions d’Iglesias. Xavier Trias (CiU) ha acusat tant el secretari general de Podem com l’alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, d’“insultar, crispar i generar odi”. En el mateix sentit, Alberto Fernández Díaz (PP) ha criticat el discurs d’“odi social” de Colau i ha fet una crida a evitar els insults i les amenaces en campanya. Alfred Bosch (ERC) ha fet una crida als seus oponents que “no caiguin en la confrontació” ni “abonin la crispació”. També s’hi ha referit Carina Mejías (C’s), que ha lamentat que Pablo Iglesias només hagi vingut a Catalunya “a fer populisme i esgarrapar vots”.

Ada Colau ha replicat que en cap moment es va insultar ni instar a l’odi i ha defensat que les paraules de Pablo Iglesias van ser “esperançadores” i amb propostes per a “una ciutat justa i democràtica”.

Tot i que no han volgut relacionar el to dels discursos d’Iglesias i Colau amb l’agressió d’un dirigient de CiU de Nou Barris també dissabte al matí, com sí s’ha fet des d’algun mitjà de comunicació, totes les formacions polítiques han condemnat els fets.