Healthapp és una start-up molt jove que s'estrena al Mobile. I ho fa amb aquesta aplicació, TCApp, pensada per millorar la relació entre metges i pacients en les teràpies de desordres alimentaris. Malalties que habitualment pateixen els adolescents, un públic molt familiaritzat amb les apps. ADRIÀ COLLADO, Healthapp "El que pretenem és seguir el tractament dels pacients" "L'aplicació permet enregistrar les emocions i el que he menjat, i aquesta informació va directa al terapeuta." Eyetok és una altra idea nascuda i desenvolupada a Barcelona. Amb aquesta aplicació, qualsevol usuari pot ser l'operador de càmera d'un esdeveniment a qualsevol lloc del món. BRUNO SAGER, confundador d'Eyetok "Mentre ell m'està ensenyant el que està veient, jo el puc dirigir amb unes fletxes. Si li dic que miri a l'esquerra, veiem que gira la càmera." "És una forma de veure remotament el que un altre està veient sense jo haver de ser allà." I en el terreny més pràctic, una solució per a les bateries buides. Yup.Charge presenta el primer punt de recàrrega pensat per a l'exterior i a més a més cent per cent sostenible. BRANCO CALLEJA, soci fundador i gerent de Yup.Charge "Això que sembla automàtic, no està connectat a la xarxa. Això s'alimenta o bé amb un panell solar a través de l'energia del sol o bé amb un picoturbina que connectem a les canonades." Tot i que la idea interessa, encara estan esperant el client més especial. "El que ens faria moltíssima il·lusió, sent de Barcelona i sent Barcelona la capital mundial del mòbil, doncs tenir aquests carregadors a la ciutat."
Una de les empreses que s’estrenen al congrés és Healthapp. Ho fa amb l’aplicació TCApp, pensada per millorar la relació entre i pacients adolescents que pateixen trastorns alimentaris. L’aplicació permet enregistrar les emocions i el que el pacient ha menjat, i aquesta informació va directa al terapeuta.
Una altra idea nascuda i desenvolupada a Barcelona és Eyetok, que pretén fer un pas endavant en l'”streaming” de vídeo en directe. Amb l’aplicació, és possible dirigir un altre usuari mentre està enregistrant amb el seu mòbil un esdeveniment a qualsevol lloc del món. Les ordres es donen mitjançant unes fletxes a la pantalla, segons el que volem veure en cada moment.
Per a Yup.Charge, aquesta és la segona edició del MWC en què participen, tot i que l’any anterior ho van fer com a emprenedors novells a la trobada 4YFN. Aquest any han presentat el primer punt de recàrrega pensat per col·locar-lo en espais públics a l’exterior. La particularitat és que és 100 per cent sostenible, ja que no està connectat a la xarxa elèctrica sinó que s’alimenta amb un panell solar o amb una turbina que es connecta a les canonades al subsòl per generar l’energia. Diversos ajuntaments ja s’han interessat en la idea, tot i que reconeixen que hi ha un client que els faria especial il·lusió aconseguir: “Sent nosaltres de Barcelona i sent Barcelona la capital mundial del mòbil, el que ens agradaria és veure un dia aquests carregadors a la ciutat.”