Les urnes s'han obert a primera hora del matí, i tot i que ha costat una mica captar els votants, els voluntaris de les meses eren optimistes. MARIA JOSÉ LÓPEZ, voluntària de Barcelona Decideix "Jo crec que sí, fa un dia molt maco, la gent surt quan fa sol...". Entre els més matiners, gent gran que tenia clar perquè exercia el seu dret a vot. LLORENÇ, "Tot lo que sigui la independència de Catalunya, millor, que no tinguem que dependre de Madrid". JOSEP TRULLS, "Tots hem de poder ser lliures, cadascú pensar i fer lo que ens sembli que hem de fer." Fins les vuit del vespre podrà votar tothom que estigui censat a Barcelona i sigui major de 16 anys. Uns vots que ja comptaran per a la consulta sobre la independència del proper deu d'abril. L'objectiu d'avui, continuar donant a conèixer aquesta iniciativa. ALFRED BOSCH, coordinador de comunicació de Barcelona Decideix "Nosaltres a Barcelona que és molt gran, ens hem donat quatre mesos, perquè volem arribar a tothom, no volem que ningú amb ganes de votar es quedi sense votar. I l'altre intenció és fer una prova, una prova amb foc real, la gent votarà i el vot comptarà". Més de 300 voluntaris s'han repartit per catorze punts de tot el barri. En alguns casos les urnes s'han instal·lat en joieries com aquesta, en llibreries o, fins i tot, en una administració de loteria. Una mostra més que aquesta consulta no vinculant es nodreix de la col·laboració de persones anònimes. ANTONIO RÍOS "Penso que la col·laboració és un acte de fe, no un acte efectiu de que serà, sinó de fe que pugui ser en un futur". A partir de demà, el lloc web de Barcelona Decideix publicarà els punts on es podrà continuar votant fins el dia 10 d'abril.

Han votat 3.607 ciutadans, dels quals 1.586 no estaven censats a la Barceloneta. Dels 10.002 veïns que hi ha al cens del barri, se n’han registrat 2.021.

Una prova pilot

La consulta a la Barceloneta s’ha plantejat com una prova pilot a la ciutat comtal. En aquesta ocasió hi han pogut votar els majors de 16 anys i s’han distingit els votants del barri i els de fora. S’han disposat 14 urnes al barri, que han estat obertes fins les 20h.

A les 13h d’aquest diumenge al Museu d’Història de Catalunya s’ha fet una primera valoració de la jornada i s’han donat les primeres dades de participació. A les 20:30 h ha començat el recompte de vots i s’ha fet saber el nombre de participants en aquesta jornada.  Els vots emesos se sumaran als de la consulta del 10 d’abril.

A partir de demà dilluns, dia 13 de desembre, la ciutadania podrà votar als diferents punts de la ciutat habilitats.