JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Crec que el municipalisme sempre ha estat una de les bases del projecte socialista i del PSC i per tant crec que la veu en aquests moments d'un necessari debat estratègic del PSC que s'ha de fer més gran que s'ha d'obrir i que ha de sintonitzar amb molta gent jo crec que la veu del municipalisme és important."

Els alcaldes han fet pinya al voltant de la direcció del PSC, amb qui afirmen que estan en plena sintonia. Han dit que ara el que cal és abordar les preocupacións dels ciutadans i entre elles -afirmen- no hi ha la renovació del seu partit. D’aquesta manera, els responsables municipals eviten posicionar-se en el debat que aquests dies han obert consellers com Antoni Castells, Ernest Maragall o Montserrat Tura.

Els alcaldes demanen responsabilitat. I Jordi Hereu, alcalde de Barcelona i secretari de Política Municipal dins l’Executiva del partit, també defensa el protagonisme que els dirigents municipals han de tenir en la nova etapa del PSC. Hereu troba imprescindible que el partit escolti la veu dels seus alcaldes a l’hora d’encarar la estratègia del PSC de cara al futur.