El Grup Municipal de Junts per Catalunya (JxC) ha demanat al govern municipal que instal·li vàters portàtils a la via pública, mentre duri el tancament de bars, restaurants i equipaments públics. La proposta la defensarà aquest dimarts a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat la regidora Neus Munté. En un comunicat, la formació reclama que, un cop instal·lats al carrer, el consistori “els mantingui en previsió de futurs rebrots de la pandèmia que forcin un nou tancament”.

La mesura, segons JxC, busca “donar resposta a noves necessitats, com a conseqüència de l’impacte de la pandèmia“, i s’adreça, per exemple, a persones que pateixen d’alguna afectació renal, com la que, entre d’altres, va permetre la creació de la campanya “No puc esperar”, liderada per l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa.

Els urinaris a la via pública

Des que el 2012 l’Ajuntament eliminés els urinaris subterranis a la plaça d’Urquinaona —dataven dels anys 20 del segle passat— la presència d’aquests elements a l’espai públic ha anat minvant. El 2015, per exemple, a Ciutat Vella es va ampliar el nombre de lavabos als barris del Raval, de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i també de la Barceloneta. El mes de novembre, al barri del Raval, es van mantenir els vàters de les places de Jean Jenet, de Terenci Moix i de Sant Josep Oriol.