L’Ajuntament de Barcelona invertirà 10 milions d’euros en sis fons de capital de risc privats perquè impulsin empreses emergents relacionades amb el sector digital. La iniciativa s’emmarca en el pla Barcelona Accelera i vol fomentar la creació d’ocupació en sectors estratègics com l’economia digital, les indústries creatives, la indústria 4.0 o l’economia verda i blava. Per rebre els diners, els fons privats s’han de comprometre a triplicar la inversió pública.

“El missatge és clar: volem demostrar que Barcelona és un lloc on val la pena invertir”, ha defensat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en la presentació del projecte. Collboni ha afegit que la iniciativa vol ser un incentiu en plena crisi i fomentar la recuperació econòmica. I ha posat d’exemple el fons Nauta III (participat per l’Ajuntament), del qual va sortir Social Point, una “start-up” barcelonina dedicada a jocs i aplicacions per a mòbil que va recuperar la inversió feta 18,2 vegades.

El consistori obrirà la convocatòria aquest dimarts i s’hi podran presentar els fons de capital de risc que tinguin seu a Barcelona i que inverteixin en empreses de l’àrea metropolitana. El que tingui millor puntuació rebrà 3 M €, els dos segons, 2 M € i els tres restants, 1 M € cadascun. Seran els mateixos fons privats els que triaran quines “start-ups” finançaran. L’Ajuntament estima un retorn de la inversió, però no pot concretar ara de quant serà.