El Grup Municipal de Junts ha reclamat que l’Estat cedeixi a Barcelona l’edifici dels antics jutjats socials, a l’Eixample, per fer-hi equipaments públics. L’edifici, de 5.000 m², està en desús des del 2015 i està ubicat a la Dreta de l’Eixample, un barri molt dens i gairebé sense espai per fer-hi edificis nous. Per tot plegat, el regidor de Junts, Joan Rodríguez, ha demanat que l’alcalde, Jaume Collboni, engegui els tràmits perquè el Govern espanyol cedeixi l’immoble a la ciutat.

Durant l’última dècada, l’edifici ha sortit a subhasta almenys tres cops i, en cap, ningú no l’ha volgut comprar. Davant d’aquest escenari, Rodríguez ha assegurat que “no seria admissible” provar de fer una nova venda pública, sinó que l’immoble hauria de passar a ser de gestió municipal per integrar serveis públics com un espai per a gent gran o, fins i tot, destinar-ne una part per fer habitatge de lloguer assequible.

No seria admissible que tornés a sortir a subhasta pública. No tindria cap sentit, això ha de ser per a la ciutat”
Joan Rodríguez, regidor de Junts

La formació provarà sort al ple del districte de l’Eixample d’aquest mes d’octubre, en què defensarà una proposició amb l’objectiu que l’Ajuntament negociï amb l’Estat la cessió de la finca. L’edifici també va ser la seu de la Tresoreria de la Seguretat Social.