(ACN) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha escrit aquest dimarts al cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar-li “més implicació” de La Moncloa per resoldre la situació a Rodalies. A la carta, a la qual ha tingut accés l’ACN, Aragonès també reclama a Sánchez el traspàs del servei. La missiva arriba després de quatres jornades de vaga amb incompliments dels serveis m´ínims i centenars de trens cancel·lats.

Aragonès exigeix una proposta urgent per solucionar els problemes amb Renfe, mentre Rodalies continuï sent competència de l’Estat. “Vull demanar una major implicació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana”, apunta Aragonès a la carta, que urgeix Sánchez a implicar-se a trobar una “solució efectiva, eficient i real”.

A la carta, també es mostra “preocupat” per la situació dels darrers dies i afirma que la ciutadania de Catalunya pateix “un greuge històric” pel mal funcionament del servei ofert per Renfe.

Reclamem assumir la gestió del servei, cabal per al nostre país, i que, mentre no es produeixi aquest traspàs, el govern de l’Estat posi les solucions necessàries per poder donar el millor servei als usuaris d’aquest transport públic, així com la voluntat i disposició.
Pere Aragonès, president de la Generalitat

Aragonès considera imprescindible que el govern català tingui tota la informació detallada de les propostes del Ministeri de Transports per solucionar la situació així com per superar els “problemes estructurals”.

Dret a vaga i serveis mínims

També aquest dimarts al migdia, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha tornat a reclamar que la Generalitat assumeixi la gestió de Rodalies. En la mateixa l´ínia que el president, ha exigit que, mentre no es produeixi el trasllat de competències, l’Estat posi les solucions necessàries per donar un “millor servei” a les persones usuàries.

La portaveu també ha insistit que la Generalitat vetllarà perquè qualsevol treballador exerceixi el seu dret a vaga, tot i que ha apuntat que els serveis mínims s’han de respectar.