“No són tan valents? Que ho paguin ells”. Contundent, el líder municipal del PP, Josep Bou, ha demanat que els autors dels desperfectes durant els aldarulls d’aquesta última setmana a Barcelona paguin el cost de reposar el mobiliari urbà malmès com ara contenidors cremats. “Que no els surti de franc això, han de pagar-ho”, ha dit Bou, que ha demanat a l’Ajuntament que es personi com a acusació particular per reclamar la despesa. El cost de les destrosses i activar personal de neteja i altres serveis puja al milió d’euros.

Pel líder del PP a l’Ajuntament no hauria de passar que els comerciants que han patit més les destrosses hagin de fer front al cost dels desperfectes amb els impostos que paguen. Josep Bou ha reiterat la “condemna sense pal·liatius” dels aldarulls als carrers de la ciutat: “Trencar vidres o assaltar propietats no és llibertat d’expressió”. El dirigent popular ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de voler minimitzar els aldarulls, i ha carregat contra el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, per estar “desaparegut” els primers dies d’incidents.

Deixa obert el suport del PP al PAM

En el ple d’aquest divendres, el PP presentarà una proposta perquè l’Ajuntament condemni els aldarulls i mostri suport als Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. També instarà el consistori a reclamar el cost dels desperfectes als autors. Pel que fa al Pla d’actuació municipal, el full de ruta del mandat que es va encallar en l’última Comissió de Presidència, Bou ha mantingut oberts tots els escenaris. En comissió, el PP es va reservar el vot fins al plenari. Tenint en compte que ERC, Junts i Cs hi van votar en contra, el vot dels populars i de Manuel Valls —que també va fer reserva— serà clau.