L'Ajuntament està disposat a escoltar totes les propostes per desencallar el conflicte de Can Vies. Posa com a límits el compliment de la legalitat i la seguretat. Fins i tot, el consistori no descarta cedir l'espai al col·lectiu okupa provisionalment si compleix la normativa municipal. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "No demanem res més que no es demani a qualsevol persona, a qualsevol entitat a Barcelona que estigui realitzant unes obres o una activitat. // Tot es pot posar sobre la taula en un escenari de diàleg, legalitat i no-violència." En tot cas, la cessió seria temporal perquè tot l'espai que ocupa Can Vies està afectat pel pla urbanístic de transformació de la cobertura de les vies de tren de Sants. ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Si resulta que en el marc de les negociacions hi ha algú que ens presenta un projecte i ells per compte propi volen tirar endavant el projecte demanant les llicències corresponents, tiraran endavant el projecte quedant clar que tot això passa en un marc de temporalitat pel fet que és un terreny afectat." Pel que fa a l'estat actual de Can Vies, l'Ajuntament no vol que es repeteixin imatges com aquestes. Demanen al col·lectiu okupa que deixi que TMB s'encarregui de la retirada de la runa per motius de seguretat. També adverteixen que no permetran l'autoconstrucció de l'edifici. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "El que no es pot fer és l'autoconstrucció, és allò dels anys 60 potser sí que es feia però és evident que en aquests moments no tindria cap sentit i per tant això ho hem de combatre." Més enllà de la cessió, l'Ajuntament manté sobre la taula també altres possibilitats com la de buscar locals alternatius perquè s'hi facin les activitats socials que es feien a Can Vies.

L’absència de violència dels últims dies ha motivat per al govern un canvi d’escenari que fa possible avançar en la negociació. Però Joaquim Forn ha insistit que el diàleg amb Can Vies no és fàcil. Potser per això, quan falten només unes hores perquè Can Vies expliqui quins passos vol emprendre, l’Ajuntament s’hi ha avançat i, a través d’una roda de premsa, ha fet arribar el missatge als membres del col·lectiu: “Reiterem el nostre guió, la disposició a escoltar totes les propostes sempre que es respecti la seguretat i la legalitat”.

En aquest sentit Forn ha citat els informes de la propietat de l’edifici i de Bombers que alerten del risc que les tasques per retirar la runa poden tenir en la seguretat de les persones. L’Ajuntament ha demanat a TMB que assumeixi els treballs de forma segura i ha reclamat a Can Vies que desisteixin de fer-ho ells. “Exercirem les nostres responsabilitats i obligacions posant al davant la seguretat de les persones”, ha dit.

El següent pas podria ser cedir “temporalment” l’edifici al col·lectiu si presenten un projecte viable i tramiten la llicència corresponent. Un oferiment que, d’altra banda, sempre ha estat sobre la taula. Ara bé, també ha advertit que l’edifici està afectat pel projecte d’urbanització de les vies de Sants i que només es podrà mantenir un màxim de 30 mesos. Això traslladaria la resolució del conflicte a d’aquí a dos anys, més enllà de la cita amb les urnes de 2015.