La presidenta del Grup Municipal de Valents, Eva Parera, ha amenaçat d’interposar una demanda per delicte d’odi a l’alcaldessa, Ada Colau, per haver suspès les relacions amb l’Estat d’Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv i Gaza. Durant el plenari extraordinari (impulsat per Junts, Cs, el PP i Valents) posterior al ple del mes de febrer, Parera ha qüestionat els fonaments jurídics del decret que va signar Colau i, per això, l’ha amenaçada amb la interposició d’una demanda.

Firmant el decret, vostè va firmar un document que és la base per a una demanda per delicte d’odi. Veurà que això acabarà passant”
Eva Parera, presidenta del Grup Municipal de Valents

Parera ha assegurat que el seu partit farà “tot el que estigui en la nostra mà per anul·lar una decisió unilateral” i ha avisat que ho farà amb el suport de moltes entitats, algunes de les quals han seguit la sessió des de la Sala del Plenari Carles Pi i Sunyer. En el plenari extraordinari ha prosperat la petició perquè “de forma urgent” l’Ajuntament reprengui les relacions amb Israel. Ha rebut els vots a favor del PSC, Junts, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita; BComú i ERC hi han votat en contra.