En un dinar amb veïns de la Barceloneta Jaume Collboni ha criticat la gestió del govern municipal en el conflicte dels apartaments turístics al barri. Diu que aposta perquè el turisme estigui al servei de la ciutat i no a l'inrevés, i ha anunciat que vol anul·lar l'actual pla d'usos de Ciutat Vella pactat per CiU i PP. JAUME COLLBONI, candidat del PSC "Derogaré aquest pla d'usos quan arribi a l'alcaldia i no s'obriran ni més hotels ni més establiments turístics a ciutat Vella, perquè no hi caben." També s'ha compromès a destinar una tercera part de la taxa turística a la rehabilitació d'habitatges i a la millora de l'espai públic en districtes amb molta pressió turística. Al matí Collboni també ha anunciat que si arriba a l'alcaldia cobrirà la ronda de Dalt al seu pas per Horta Guinardó i Nou Barris. Els pressupostos d'aquest any ja inclouen la redacció del projecte però serà el govern sortint qui l'haurà d'executar. JAUME COLLBONI, candidat del PSC "El meu compromís és que en el proper mandat els barris de Vall d'Hebron, de la Teixonera, de Montbau, Horta, tindran la cobertura de la Ronda de Dalt feta perquè ja l'hem començat a fer i perquè Barcelona té un deute amb aquests barris del nord." Collboni ha condemnat l'agressió, ahir, d'un dirigent de CiU a Nou Barris i ha fet una crida a tenir una campanya electoral dialogada i pacífica.

L’alcaldable socialista assegura que si governa en el pròxim mandat, engegarà la cobertura de 5,3 quilòmetres de la ronda de Dalt, en trams que van des de Sant Genís dels Agudells fins a la Trinitat Nova. D’aquesta manera, vol posar solució als problemes de soroll i contaminació que comporta aquesta via als veïns que hi conviuen. Els pressupostos de l’Ajuntament d’aquest any ja inclouen la redacció del projecte, però serà el govern sortint qui l’haurà d’executar.  El cost de l’obra dependria de quins trams es cobrissin finalment, i oscil·laria entre els 70 i els 400 milions d’euros.

Derogar el Pla d’Usos de Ciutat Vella, la primera mesura de Collboni si arriba a l’alcaldia

En un dinar a la Barceloneta, Jaume Collboni ha avançat la que seria la primera mesura pel que fa el turisme si es converteix en el pròxim alcalde. El socialista assegura que derogarà el Pla d’Usos de Ciutat Vella per aturar la construcció de nous hotels i establiments turístics. Collboni considera que “Barcelona és molt gran i no es pot concentrar tot aquí”. Afegeix que aconseguirà que tot el que es recapti amb la taxa turística es quedi a la ciutat, per poder invertir en els barris que pateixen més directament els efectes del turisme.