"Un Pla de lluita contra l'atur per resituar la lluita contra l'atur com la prioritat de Barcelona i, per tant, superar aquesta Barcelona en venda, injusta, trencada de Xavier Trias i construir entre tots, barri a barri, una Barcelona per viure-hi amb feina, amb drets i amb dignitat."

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, acusa l’alcalde Xavier Trias de ser insensible amb l’atur de la ciutat, que afecta més del 10% de la població activa. Assegura que en els darrers tres anys Xavier Trias ha retallat 77 milions d’euros en les polítiques actives d’ocupació. Per això, Gomà reclama un Pla de Lluita contra l’Atur. Ho ha dit durant les jornades Feina Per Viure, que Iniciativa ha celebrat avui a Sants.

Gomà aposta per invertir de manera immediata 50 milions a Barcelona Activa, i que aquesta agència municipal d’ocupació dediqui el 75% del seu pressupost a lluitar contra l’atur. Gomà remarca que les polítiques d’ocupació s’han de centrar en col·lectius vulnerables com els joves, aquelles persones que es troben en risc d’exclusió social i als barris on l’atur és crònic com els del districte de Nou Barris. Ricard Gomà ressalta que la meitat dels aturats porten més d’un any a l’atur i que la meitat ja no té cap ingrés.