No hi haurà pisos sota el Parc de l'Oreneta. La plataforma veïnal que ha abanderat la defensa d'aquest espai verd respira avui alleugerida. Veuen en la marxa enrere del govern municipal una victòria de la mobilització ciutadana. MANEL PAU, membre de la Plataforma Defensem el Parc de l'Oreneta "Sense aquesta mobilització no s'hauria aconseguit. Si hi ha hagut un canvi en les majories de l'Ajuntament és perquè la ciutadania s'ha mogut." L'origen del conflicte està en la permuta entre l'Ajuntament i la constructora Núñez i Navarro, propietària de les masies de Can Ripoll, a Sant Gervasi, i Torre Garcini, al Guinardó. El consistori es feia amb aquestes dues finques per destinar-les a equipaments i, a canvi, cedia a Núñez i Navarro uns terrenys a tocar del Parc de l'Oreneta per fer-hi cinc blocs d'habitatges. Aquest solar del carrer de Montevideo és municipal i urbanitzable. A proposta d'Iniciativa, la Comissió d'Hàbitat Urbà va aprovar ahir per unanimitat buscar, en un termini de dos mesos, un nou solar per cedir a Núñez i Navarro i qualificar com a zona verda l'espai on es volien construir els habitatges. A més, també hi ha el compromís de mantenir com a equipaments les masies de Sant Gervasi i el Guinardó. Els veïns es mantindran amatents perquè l'acord es compleixi i per a la setmana vinent han convocat una assemblea per decidir si calen noves accions.

“Estem contents perquè s’ha imposat el sentit comú”. Així ha celebrat Manel Pau, membre de la Plataforma en Defensa del Parc de l’Oreneta, l’acord pres aquest dijous a la Comissió d’Hàbitat Urbà. Pau ha destacat que la decisió de no construir habitatges al solar proper al parc i mantenir les masies de Can Ripoll i de Torre Garcini com a equipaments “és beneficiosa per a tota la ciutat”. L’entitat veïnal considera que els objectius de la Plataforma s’han assolit i per això ha convocat una assemblea el proper divendres 28 de novembre per informar els veïns i decidir si cal fer noves accions.

La Plataforma en Defensa del Parc de l’Oreneta seguirà ara amb atenció que es compleixi el contingut de la proposició aprovada per unanimitat a la Comissió d’Hàbitat Urbà a instàncies d’ICV-EUiA. En especial, volen que tiri endavant la qualificació d’espai verd del solar municipal urbanitzable que l’Ajuntament havia cedit en la permuta a Núñez i Navarro. “Seguirem vigilant”, ha dit Manel Pau, que ha donat les gràcies a les entitats i als milers de veïns que han donat suport a les accions reivindicatives de la plataforma.