Quan queden dos mesos per a les eleccions municipals, Hereu no vol interferències. Per això li ha demanat al president del Govern que eviti debats successoris que podrien tenir conseqüències a les urnes i que se centri a resoldre la crisi. Un missatge que Hereu ha refermat amb aquest article que ha publicat avui a 'El País' amb un títol contundent. L'alcalde diu que es rebela contra els qui, segons ell, menystenen les eleccions municipals, en referència a CiU i PP però tambe amb missatge en clau interna. Una al·lusió directa al debat sobre si Zapatero continuarà. Sobre això Hereu no s'ha posicionat clarament però sí que veu el president del Govern com un actiu amb què compta per a la campanya. Des de La Moncloa, cap valoració a banda d'uns twits. En un el president deia haver vist Hereu més enamorat que mai de la ciutat i un altre semblava que Zapatero no havia pogut evitar la seva simpatia blaugrana.

Hereu anava a La Moncloa amb objectius com el de transmetre l’acord del plenari que insta l’executiu central a accelerar el corredor ferroviari del Mediterrani. Però falten dos mesos per a les eleccions municipals i les exigències del calendari politic també han aparegut a la conversa: Hereu li ha demanat a Zapatero que tanqui el debat sobre qui serà el candidat socialista a les eleccions generals de 2012.

“Em rebel·lo”

Hereu ha preparat el terreny per a aquesta reunió amb un article al diari ‘El Pais’ amb un títol contundent. L’alcalde diu que es rebel·la contra el risc de segrest de les eleccions per interessos partidistes, pels qui veuen les eleccions del maig com un instrument d’altres ambicions, com uns comicis subsidiaris. L’alcalde ho diu per CiU, però també pel PP (de cara a les generals de 2012).

En clau interna, Hereu diu que el debat intern dels socialistes pot desviar l’atenció d’allò que realment es vota a les municipals. Una advertència més a Zapatero, que, en ple debat successori, aquest cap de setmana rebia un prec similar dels 40 empresaris més rellevants: primer les solucions a la crisi i després les eleccions.