L'alcalde s'ha ofert a Mas perquè Ajuntament i Generalitat treballin braç a braç contra la crisi. Que no toqui allò que ja funciona com ara la gestió compartida de les polítiques d'ocupació o el consorcis i sobretot que els ajustos econòmics que ha de fer el govern català no se sobrepassin amb Barcelona. Hereu li ha demanat al president de la Generalitat que no es retalli ni en polítiques socials ni en les grans infraestructures que estan en construcció com l'L9. JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Jo sóc conscient que en aquests moments la Generalitat ha de fer l'anàlisi de les seves finances i ha de garantir uns determinats paràmetres. En tot cas, el que nosaltres mai no acceptarem és que Barcelona es converteixi en l'ajust o que l'ajust sigui a càrrec de Barcelona". Tot i que de retallades, n'hi haurà com deixava clar el portaveu del govern. FRANCESC HOMS, portaveu del Govern "El mateix que fan moltes famílies del nostre país o el mateix que fan, per desgràcia, moltes empreses del nostre país, en algun lloc s'haurà d'aplicar la contenció perquè si no serà únicament un discurs i amb un discurs no farem res". L'alcalde també ha demanat al president de la Generalitat que mantingui la plantilla de Mossos d'Esquadra i que reforci institucionalment la futura agència de Ciutat Vella, un òrgan que ha de servir per millorar la gestió del districte.

Mas i Hereu han mantingut la primera reunió de treball, on han fet un repàs de diversos temes que afecten la ciutat, com ara la lluita contra la crisi econòmica, la situació de les grans infraestructures com el port i l’aeroport o la capitalitat de Barcelona.  L’alcalde ha demanat que en la mesura del possible la retallada econòmica de la crisi no afecti els grans projectes urbanístics que té en marxa Barcelona. Segons Hereu, Mas li ha garantit que els projectes previstos es tiraran endavant.

Més cobertura legal als ajuntaments

Jordi Hereu ha demanat que la Generalitat elabori una llei supramunicipal “que ens ajudés a reforçar l’autoritat democràtica dels ajuntaments”. Aquesta cobertura legal permetria segons Hereu,  poder aplicar amb millors eines les ordenances del civisme.

Les primàries no interferiran

Preguntat per l’enquesta d’aquest dilluns que dóna una clara preferència per Montserrat Tura, Hereu ha dit que no es mou per enquestes “sinó per conviccions”. L’alcalde considera positiu el procés de primàries obert al PSC, i que creu que ell representa “el millor projecte progressista per Barcelona”.  De la seva banda, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha desvinculat de la reunió d’aquest dilluns la delicada situació política d’Hereu: “Els compromisos del president Mas són en relació a la ciutat”, ha dit, i ha convidat a separar els càrrecs institucionals i “deixar al marge del debat als partits polítics”.