Hereu considera que aquestes eleccions internes són una “oportunitat”, una manera d’explicar què representa el PSC per a la ciutat i també la forma per decidir com constuir una Barcelona “progressista”. No ho veuen així els partits de l’oposició.

El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, s’ha referit a les eleccions primàries del PSC a Barcelona, convençut que s’equivoquen si pensen que el problema del partit rau en el candidat. Trias considera que, després de 32 anys de mandat, els socialistes “es troben en una situació límit, en un final d’etapa”.

Qui comparteix aquesta darrera idea és el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, que veu en els dos candidats, Jordi Hereu i Montserrat Tura, “dues cares de la mateixa moneda”. Segons el dirigent popular, la ciutat no es pot permetre que el govern s’aturi per unes primàries.

Per la seva banda, el líder d’ICV a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha demanat tant a PSC com ERC que tanquin de pressa aquests debats interns i ha recordat dos punts del seu programa: la regulació dels mercats i la redistribució socials dels recursos.