L’actual alcalde s’hi ha referit i ha dit que el procés ha de garantir el respecte a les dues opcions. Jordi Hereu ha afegit que les primàries tenen “riscos” i “oportunitats” que cal aprofitar al màxim i que les afronta amb “ple respecte i ganes de sumar”. Considera a més que la candidatura socialista a l’alcaldia de Barcelona sortirà enfortida.

Mas adverteix Zapatero de no incloure Catalunya en el pla d’armonització autonòmica

El president de la Generalitat i secretari general de CDC, Artur Mas, ha llençat un avís a l’executiu espanyol si inclou Catalunya en el pla d’armonització de les autonomies que vol impulsar per aprimar l’estat de les autonomies. Ha dit que es trobarà amb l’oposició de la Generalitat i “toparan amb la voluntat i el sentimient de molta gent que està disposada a defensar el que signifiquem”.

El president ha dit que desconeix si és viable o no l’estat de les autonomies, però ha mostrat un convenciment rotund en què sí que n’és Catalunya i la “nació catalana”.

Oriol Pujol, elegit secretari general adjunt

Mas ha llençat aquesta advertència en el primer consell nacional de la formació nacionalista després de les eleccions catalanes. Un acte en què els consellers nacionals han decidit, per 378 vots a favor, cinc en contra i deu en blanc, que Oriol Pujol sigui el nou secretari general adjunt del CDC, càrrec que fins avui mateix ha ocupat el conseller d’Interior, Felip Puig.

Pujol, que no disposa de cap càrrec al nou executiu, es convereix així en el número dos de CDC, amb la previsió d’assumir la secretaria general, càrrec que, Artur Mas, va anunciar que deixaria en el pròxim congrés, el juliol de 2012, per dedicar-se de ple al govern.

Tant Pujol com Mas s’han referit a les eleccions municipals com la pròxima fita del partit, especialment a Barcelona i al seu candidat, Xavier Trias.

ICV acusa el govern d’actuar com el consell d’administració d’una empresa

Iniciativa Verds ha celebrat un Consell Nacional. El secretari general del partit, Joan Herrera, ha volgut destacar que el govern de Convergència actua com un consell d’administració del sector financer i les empreses. Herrera també ha afegit que el seu partit farà una oposició ferma i que serà la veu de la gent d’esquerres.

D’aquesta manera Iniciativa Verds vigilarà la gestió de CiU, i estarà alerta davant d’una possible sòciovergència en la que, ha dit, el PSC es supeditarà a Convergència.