La Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona s’integraran a partir de gener al telèfon d’emergències 112. Fins ara, cadascun dels serveis tenia el seu propi número (el 092 la Guàrdia Urbana, i el 080 els Bombers de Barcelona) i, per això, cada vegada que un ciutadà trucava al 112 per demanar l’assistència de la Policia Municipal o els bombers, els operaris del 112 havien de desviar la trucada cap al 092 o el 080.

guardia urbana patrulla

L’alcaldessa, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, han signat el conveni per fer efectiva la integració dels dos cossos al 112. Un cop feta la signatura, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha celebrat que “sobretot aconseguim més agilitat i rapidesa en la resposta” perquè s’elimina un pas intermedi entre la trucada del ciutadà i l’arribada dels cossos.

Per la seva banda, el conseller Miquel Sàmper ha defensat que amb la integració “hi guanya l’administració i hi guanya la ciutadania”. En aquest sentit, s’ha preguntat públicament “per què arriba ara i no s’ha fet abans?”. En paral·lel, Miquel Sàmper ha explicat que el Procicat està estudiant la proposta de Barcelona perquè el confinament comarcal, en el cas de la capital i el seu entorn, sigui d’abast metropolità.