El govern del PSC de Jaume Collboni ajorna fins a l’any vinent el debat per reformar la mesura del 30 % per a habitatge protegit. Des de l’inici del mandat, l’alcalde ja va anunciar la intenció de reformar aquesta normativa (que obliga a reservar un 30 % per a habitatge protegit en noves construccions), impulsada per l’exalcaldessa Ada Colau. La raó, a parer del govern socialista, és que “no ha funcionat”.

En una entrevista a El Periódico, la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha dit que deixa la reforma del 30 % per al 2025 en constatar que no té els suports necessaris per tirar-la endavant. Bonet apunta com a condicionant que alguns partits de l’oposició estan immersos en processos interns i, per això, prefereix encetar el debat “quan hi hagi consens polític amb l’oposició i el sector”.

Com a resposta, el líder de Junts a l’Ajuntament, Jordi Martí Galbis, ha assegurat que l’únic responsable en el retard per modificar el 30 % són “l’alcalde, Jaume Collboni, i el seu govern feble i frívol“. A través d’un comunicat, Martí Galbis també ha advertit el govern del PSC que “el canvi en el 30 % serà amb les nostres receptes o no serà”. El PSC i Junts sumen 21 regidors, majoria absoluta al Plenari Municipal.