El govern es planteja flexibilitzar el decret de sequera perquè les piscines municipals puguin omplir-se d’aigua a l’estiu en localitats on no hi hagi cap refugi climàtic. Una mesura que no afectaria a Barcelona perquè segons fons municipals durant els mesos de més calor ja hi ha haurà a gairebé tots els barris de la ciutat refugis climàtics, com poden ser biblioteques o centres cívics tal com es va fer l’estiu passat.

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat en declaracions a ‘Els Matins de TV3’, que estan treballant per fer un cens que permeti detectar on no hi ha cap espai públic climatitzat, com biblioteques o centres cívics. Aquí seria on “es podria estudiar” que les piscines poguessin funcionar perquè la ciutadania es pugui refrescar.

A mitjans de desembre l’Ajuntament de Barcelona va demanar poder disposar de les piscines a l’estiu, tot i la sequera. La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, va fer la petició de poder continuar omplint-les quan arribin els períodes de temperatures altes. Ara, però, aquesta petició en plena fase d’emergència ja no es manté vigent segons fons municipals.

Ara per ara, i en fase 1 del decret d’Emergència per Sequera, el govern prohibeix omplir les piscines, de manera que, si estan buides, no podran obrir aquest estiu. En definitiva, les úniques piscines que poden seguir funcionament són les que tenen ús tot l’any. Pel que fa a les piscines cobertes el requisit perquè segueixin operatives és que estiguin inscrites al cens d’equipaments esportius de la Generalitat sempre que apliquin mesures d’estalvi equivalents al volum d’aigua utilitzat en el reompliment, com pot ser el tancament de les dutxes. Pel que fa a les piscines descobertes només es podran mantenir obertes les que s’utilitzen tot l’any per a la pràctica esportiva federada.