El govern català vol canviar el concepte de l’Administració agrupant tots els serveis en dos macroedificis que s’aixecaran al barri de la Marina de Port. Serà l’espai d’oficines més gran de la Generalitat. L’estratègia del govern català és reduir costos, alliberant espais d’oficines ubicats al centre de la ciutat i descentralitzar-los cap a la perifèria. La Generalitat llogarà els espais al grup Zumaran Inversiones per un període de 20 anys, amb la qual cosa aconseguirà un estalvi aproximat de 80 milions d’euros durant aquests anys.

El nou complex estarà format per oficines, un aparcament, arxius, una sala d’actes i una sala de premsa, espais de formació i un restaurant. També s’ha projectat una zona enjardinada d’ús exclusiu per als treballadors. Tota l’edificació és eficient amb una certificació energètica A, que és la màxima possible.

El segon trasllat a tocar de la Zona Franca

L’Agència Tributària de Catalunya va ser el primer òrgan que es va traslladar prop de la Zona Franca, el mes d’abril, amb la voluntat de descentralitzar els serveis i poder ampliar la plantilla.