XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Quan es parla d'inversions en infraestructures, el primer que es fa és mirar els pressupostos de 2016 i això és un desastre." CARINA MEJIAS, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans "Una reunión que para nosotros es valorada en positivo porque pone de manifiesto que la alcaldesa ha canviado su actitud de falta de diálogo." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Suposo que ningú no s'oblida que queden un mes i tres mesos per a dues eleccions. I aleshores estem assistint a aquesta falera inversora per part del Partit Popular que vol fer en tres mesos el que no ha fet en tres anys." ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "Valorem positivament la reunió d'ahir tan pels compromisos que va dir el ministeri, però que ja estaven pressupostat de l'any 16, com de l'actitud de l'alcaldessa, Ada Colau."

Des de CiU, Xavier Trias ha qualificat de “desastre” els pressupostos generals de l’Estat per a l’any vinent per la manca de recursos per a la ciutat. Ha alertat que el Ministeri de Foment va molt lent i que s’haurà de fer un seguiment molt proper de les obres i els compliments dels compromisos. Trias ha volgut destacar la importància de l’ampliació de la ronda del Litoral per posar fi als embussos a l’entrada de la ciutat, “independentment que se segueixi el projecte al Morrot o no”, ja que Colau no comparteix aquest últim. També s’ha mostrat inquiet pel canvi de plans en les obres dels accessos al Port, on d’entrada es posarà una via i no pas dues, com volia Trias.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, també ha qualificat d'”insuficients” les inversions pressupostàries per a Barcelona, i ha dit que estaran a sobre del govern municipal per supervisar que es compleixin els compromisos del Ministeri de Foment. Ha aplaudit els acords pel que fa a les obres de la Sagrera “perquè cal la reactivació econòmica de la zona, molt afectada per la crisi”. Pel que fa als trens de Rodalies ha recordat que és una competència de la Generalitat i que cal també exigir responsabilitats.

Des del PSC, Jaume Collboni ha demanat que Colau expliqui si el projecte que es reprendrà en el cas de la Sagrera serà el que van aprovar CiU i PP, que preveia la construcció de 22.000 m² de superfície comercial. “Si es tira endavant aquest projecte el petit comerç de la zona quedarà greument afectat”, ha lamentat Collboni. A més, ha acusat el Govern espanyol d’anunciar inversions amb intencions electoralistes, i ha recordat que entre 2008 i 2011 el govern del PSOE va invertir 2.000 milions d’euros en infraestructures a la província, i que el del PP n’invertirà 600 inclosos els pressupostos de 2016. Finalment el PSC demanarà que Barcelona Activa formi aturats de llarga durada perquè puguin treballar en obres com la de l’estació de la Sagrera.

La valoració més optimista l’ha fet el Partit Popular. La portaveu, Àngels Esteller, ha destacat la col·laboració de l’alcaldessa amb el Govern espanyol, i ha assegurat que “aquest és el camí per aconseguir millorar la vida dels barcelonins”, amb inversions “tan necessàries” com les obres de la Sagrera i la inversió a Rodalies. Estellé considera que les obres a la ronda del Litoral són prioritàries, i ha explicat que ara caldrà signar un conveni amb el nou govern municipal, ja que hi pot haver alguna modificació respecte al projecte que va aprovar l’equip de Xavier Trias.