Des del grup de Convergència i Unió han lamentat la decisió d’Ada Colau. El portaveu del grup municipal, Joaquim Forn, ha expressat que “és una llàstima” que l’alcaldessa de Barcelona no assisteixi a la manifestació de l’11-S, i ha recordat que “Xavier Trias sempre va estar al capdavant de les mobilitzacions de la Diada perquè està compromès amb les reivindicacions d’una part important dels ciutadans de Barcelona”.

Per la seva banda, la líder municipal de Ciutadans, Carina Mejías, afirma que “encara que Colau no assisteixi a la manifestació, ja va reconèixer el seu compromís amb el separatisme quan va votar ‘sí-sí’ el 9-N”. Mejías ha afegit que el fet de no assistir a l’acte de la Meridiana és “d’una ambigüitat calculada amb interès electoralista”.

Pel líder municipal socialista, Jaume Collboni, l’anunci de Colau també és “electoralista i divideix i confronta la societat catalana”. El PSC també ha demanat a la batllessa que “sigui coherent i s’oposi a l’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència”, que es votarà en un plenari extraordinari el 7 de setembre. En aquest sentit, ha criticat l’abstenció de BComú perquè els grups impulsors de la votació “volen fer combregar una ciutat amb una causa excloent que no comparteixen molts barcelonins”.

Per últim, el president del Grup Municipal del Partit Popular al consistori, Alberto Fernández Díaz, ha afirmat que celebra que l’alcaldessa no assisteixi a l’acte de l’11 de setembre, però ha afegit que “tant o més important és que amb la seva passivitat i complicitat l’Ajuntament no s’adhereixi a l’AMI, ni com a membre ni com a observador”, en referència a la l’abstenció anunciada per BComú en el ple extraordinari.