(ACN) Durant l’assemblea general de Foment del Treball, que s’ha celebrat aquest dilluns, el president, Josep Sánchez Llibre, ha tornat a carregar contra la política de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de tenir un “tarannà autoritari, arrogant, poc democràtic i ideològicament sectari”. Sánchez Llibre ha assegurat que “els empresaris no pararem i ens defensarem allà on calgui, perquè estem segurs que tenim raó com s’ha demostrat amb la resolució del TSJC respecte a les ZBE”.

També ha afirmat que Foment ha intentat “parlar, negociar i consensuar amb l’alcaldessa, Ada Colau, la mobilitat de Barcelona, les modificacions de la via Laietana, les superilles, les zones de baixes emissions… Però el resultat ha estat molt negatiu i impossible arribar a cap tipus d’acord“. En aquest sentit, Sánchez Llibre ha indicat que Foment continuarà sent “molt proactiu” i seguirà “lluitant contra la política de decreixement econòmic imposada per la força per la senyora Colau”, a qui també ha retret “atemptar contra la llibertat individual dels ciutadans de decidir com es mouen per la ciutat”.

Per Sánchez Llibre, cal “harmonitzar els diferents interessos econòmics i les llibertats individuals” i ha apuntat que per pacificar les ciutats es requereix “molt de consens”, “paraula inexistent”, ha dit, per a l’alcaldessa.

En la seva intervenció davant de l’assemblea, Sánchez Llibre ha cridat a fer de Barcelona una “ciutat més atractiva a escala internacional” i “potenciar i reforçar” l’ecosistema de “start-ups” i futures empreses tractores, que avui sumen al voltant de 2.000 companyies. “Tech Barcelona és un gran instrument per aconseguir aquest objectiu”, ha apuntat.