El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, manté la tesi que l’incendi del seu vehicle, aquest dissabte al Carmel, va ser provocat i no a causa d’una avaria mecànica, com apunten els Mossos d’Esquadra. En declaracions a betevé, Bou ha assegurat que abans del foc va passar un fet “molt gros”, tot i que no ha volgut detallar de què es tracta, segons li va explicar el conductor que es va fer càrrec del vehicle mentre ell estava en un acte del partit.

En un comunicat, aquest dilluns, Josep Bou ha anunciat que ha presentat una denúncia als Mossos perquè investiguin “fins al final” l’incendi del cotxe. Serà en el marc d’aquesta investigació en què el dirigent del PP donarà detalls que encara no han transcendit a l’opinió pública, en al·lusió a les declaracions que ha fet a betevé.

És molt gros el que va passar abans de l’incendi en aquell cotxe, per això vull que se’l mirin, perquè sé el que va passar
Josep Bou, president del Grup Municipal del PP

Reclama l’informe policial

Josep Bou té la percepció que l’incendi va ser “una cosa buscada” perquè el seu era “un cotxe molt assenyalat”. Segons ha explicat, abans del foc ja havia estat vandalitzat en diverses ocasions amb vidres trencats o rodes punxades. El líder popular posa en dubte que els Mossos apuntin a una avaria mecànica i reclama un informe policial per esclarir les causes del foc. També diu que, si és el cas, demanarà una anàlisi a uns pèrits externs.

El vehicle cremat, un Mercedes Classe S, havia passat una revisió mecànica el dia abans i, segons Josep Bou, el dissabte anava “més fi que mai”. També sosté que un dièsel no crema fàcilment: “Hi ha moltes coses que no són normals”. Hores abans del foc, Bou va publicar la captura d’un tuit d’un usuari que li deia que anés en compte amb el vehicle: “I el dia després el cotxe crema… et fa mal pensar”. Precisament, aquest dilluns ha presentat aquest tuit i altres missatges amenaçadors a la fiscalia.

“L’alcaldessa, que es relaxi”

A betevé, Josep Bou també ha respost el missatge que l’alcaldessa, Ada Colau, va fer aquest diumenge a Telegram en què li demanava una rectificació per insinuar que l’incendi del vehicle va ser per suposats motius polítics. “L’alcaldessa, que es relaxi, jo l’he defensat molts cops i ella en el meu lloc no sé què hauria fet”, ha afirmat Bou.