L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, s’han reunit aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona després de tres anys sense fer-ho. Tots dos han qualificat la trobada de “molt positiva” i que obre una “nova etapa de relacions” entre totes dues institucions, després de molt de temps de tibantors. De fet, la mateixa alcaldessa ha proposat fer una nova trobada en les properes setmanes a la seu de la patronal.

El president de Foment planteja al consistori poder contribuir “mitjançant el diàleg, l’acord i el consens” a resoldre les problemàtiques que, segons diu, té l’Ajuntament de Barcelona, i que relaciona amb la seguretat, la mobilitat, el turisme, el comerç i el medi ambient. A la sortida de la reunió, Colau també ha estat “totalment d’acord” a potenciar “els indicadors positius” per liderar la sortida de la crisi i treballar “des del màxim diàleg”.

Quines propostes ha fet Foment a l’alcaldessa?

Sánchez Llibre ha entregat a l’alcaldessa un document de cinc pàgines amb les qüestions que més preocupen al món empresarial i amb propostes de solució. Entre els punts que reclama Foment, hi ha més alternatives per la mobilitat multimodal, la suspensió de les mesures d’urbanisme tàctic i superilles o un pla d’acció contra els robatoris. També creuen que cal recuperar la imatge i el prestigi de la capital catalana incrementant més del doble les dotacions actuals de neteja en algunes zones. A més, Foment demana que es permeti obrir els comerços en diumenges i festius des de maig fins a setembre.