pancarta manifestació esquerra independentista Diada 2022

Unes 1.500 de persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han aplegat a la plaça d’Urquinaona per participar en la manifestació alternativa convocada per l’esquerra independentista amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. La marxa ha arrencat a caminar per la ronda de Sant Pere i ha finalitzat a la plaça Comercial, davant d’El Born Centre de Cultura i Memòria. La protesta ha estat convocada per Alerta Solidària, el sindicat COS, l’organització juvenil Arran, la CUPEndavant i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Diada 2022 i manifestació l’11 de setembre a Catalunya: Guia amb recorregut, hora, trams i concerts

A la capçalera de la manifestació, la pancarta ha exhibit el lema: “Fins a vèncer. Unitat popular, organització, lluita”. Entre els assistents a la protesta hi havia els cupaires Carles Riera, Eulàlia Reguant o Maria Sirvent. També hi ha participat el diputat de Bildu Jon Iñarritu.

Eulàlia Reguant i Carles Riera de la CUP a la manfiestació de l'esquerra indepedentista per la Diada 2022
manifestants marxa alternativa Diada 2022
Participants de la manifestació convocada per l’esquerra independentista

Els CDR també convoquen a la plaça d’Urquinaona

La plaça d’Urquinaona també ha estat a primera hora de la tarda d’aquest diumenge l’escenari de la convocatòria dels CDR, que han fet una crida a través de les xarxes socials. Unes 300 persones han participat en la marxa pels carrers del centre de Barcelona que ha començat pel carrer de la Fontanella i ha baixat per la Rambla fins a arribar al monument de Colom. En aquest cas, els participants s’han sumat a la manifestació convocada per l’ANC.

Les millors fotos de la Diada 2022 i de la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona | GALERIA

Els mossos blinden la via Laietana i els entorns

Els Mossos d’Esquadra han blindat els accessos a la via Laietana i els carrers dels entorns, com el de Jonqueres. A la zona s’ha fet un ampli desplegament dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per evitar aldarulls.

També s’han tancat els accessos a l’estació de metro d’Urquinaona.