Foto: ACN

(ACN)  El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, assistirà a la manifestació convocada diumenge, 8 d’octubre, per Societat Civil Catalana (SCC) contra l’amnistia a Barcelona. També hi serà el líder de Vox, Santiago Abascal.

Feijóo ja havia explicat que tenia previst ser-hi si l’agenda no li ho impedia i el coordinador general dels populars, Elias Bendodo, ho ha confirmat en roda de premsa aquest dilluns després del comitè de direcció del partit. “Hi assistirà”, ha assegurat, i ha remarcat que el PP dona suport a la protesta en la qual el partit “estarà present”. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, fa setmanes que va anunciar que també hi assistirà.

Vox fa una crida a participar en la manifestació

El portaveu del partit d’ultradreta Vox, Ignacio Garriga, ha fet una crida en roda de premsa a participar en la protesta de SCC “per evidenciar que som molts els que farem el que estigui en les nostres mans per defensar la integritat territorial de la nostra pàtria”.

Demanen a Pedro Sánchez que “surti d’una vegada de l’ambigüitat i del silenci”

Bendodo ha reclamat al president del Govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, que “surti d’una vegada de l’ambigüitat i del silenci, de l’amagatall en el qual està, i s’expressi amb la mateixa claredat amb la qual ha parlat Feijóo”.

“Sánchez ha d’aclarir d’una vegada per totes si està disposat a impulsar una llei d’amnistia, ha d’aclarir ja quins són aquests detalls tècnics que falten per tancar l’amnistia“, ha insistit. Bendodo ha denunciat que el debat sobre el referèndum és un “esquer per no parlar de l’amnistia”.

El número tres del partit ha argumentat que l’amnistia és “igual de greu” que el referèndum perquè “trenca l’equilibri constitucional en ambdós casos”. “Demano a Sánchez que no utilitzi eufemismes, que parli clar”, ha reiterat.