JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "És el moment que es produeixi la votació i que les diferents formacions polítiques diguin de manera clara què és el que pensen sobre la incorporació de l'Ajuntament de Barcelona a l'AMI, la qual és determinant per obtenir la majoria de la població de Catalunya incorporada en associacions independentistes del nostre país."

En les últimes setmanes hi ha hagut converses de representants de l’AMI i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb líders municipals. El president de la coalició independentista, Jordi Portabella, obre la porta, fins i tot, a una votació secreta per assegurar guanyar-la. Portabella creu que ara és el moment que els grups municipals es posicionin sobre aquest assumpte.

Portabella vol que es plantegi, per tercera vegada, l’adhesió de Barcelona a l’AMI. Aquest dijous ha declarat que intentarà que es debati, com a molt tard, al ple del proper 1 de març. En les dues ocasions anteriors en què Portabella va intentar que es debatés l’adhesió de la ciutat a l’AMI, ho va fer mitjançant una proposició que les juntes de portaveus, prèvies a les sessions dels plens, van desestimar. Portabella compta amb el suport de l’AMI i l’Assemblea Nacional. El president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, preveu reunir-se amb Portabella i també amb l’alcalde Trias, de CiU; amb el líder del PSC, Jordi Martí; el seu homòleg d’ICV-EUiA, Ricard Gomà; i el primer tinent d’alcalde i responsable de Presidència, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, de CiU. El líder UxB creu que “ha arribat el moment de votar la veritat” i que “les diferents formacions polítiques diguin de manera clara què pensen sobre l’adhesió de Barcelona a l’AMI”.

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha valorat avui les intencions de Portabella i ha dit que no està d’acord que l’Ajuntament participi en l’AMI. Martí, però, no ha avançat el sentit de vot del PSC en una futura votació i ho condiciona al text que s’acabi presentant.