MARC SANTASUSANNA, CUP Capgirem Barcelona "Tot i que ha canviat el govern municipal, el repartiment s'ha fet exactament com fa quatre anys, a les esquenes dels veïns, de les entitats del districtes, negociat entre cúpules. I des de la CUP Barcelona hem decidit rebutjar aquesta presidència, que en gran part és un càrrec honorari."

El conseller de la CUP a Sants-Montjuïc, Marc Santasusanna, ha afirmat que “tot i que ha canviat el govern municipal, el repartiment s’ha fet exactament com fa quatre anys, a les esquenes dels veïns”. La CUP Capgirem Barcelona ha argumentat la decisió reclamant també una descentralització del poder als plenaris de districte, de manera que aquests tinguin més pes en les decisions municipals. Precisament, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha posicionat en una línia similar des del primer consell plenari de la legislatura a Nou Barris, des d’on ha reclamat més poder de decisió als districtes.

La regidora del PSC, Montserrat Ballarín, serà finalment la presidenta del plenari de Sants-Montjuïc, un districte on els socialistes tenen dos consellers, el mateix nombre que tenen Ciutadans, Esquerra Republicana i la CUP. Barcelona en Comú en té sis, Convergència i Unió, quatre, i el Partit Popular, un.