La Federació de Barcelona d’Esquerra Republicana ha iniciat el procés de primàries per escollir el candidat que optarà a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 2023 i, segons ha avançat Ernest Maragall en una entrevista al ‘Nació Digital’, s’hi presentarà. En un comunicat, els republicans han informat que les votacions es faran el 27 de maig i que qui sigui elegit es proclamarà en un congrés regional l’endemà, el dia 28.

El procés, però, ja arrencarà el dimecres 20 d’abril, amb la recollida d’avals dels candidats. Hauran de tenir el 10 % del suport de la militància d’ERC a Barcelona o l’aval de l’Executiva Regional. Les candidatures es donaran a conèixer el dia 6 de maig i començarà aleshores la campanya electoral interna.

Maragall, disposat a “anar fins on calgui”

La intenció de Maragall per ser l’alcaldable d’ERC el 2023 no arriba per sorpresa. Ja fa mesos que va expressar la voluntat per encapçalar la llista dels republicans a les municipals i va afirmar que tenia “raons per seguir i tirar endavant” i que estava “disposat a anar fins on calgui per aquesta ciutat“. Maragall, però, va apuntar que la decisió dependria de la voluntat del partit, de la ciutadania i, també, dels metges: “He de saber si estic en condicions, i m’ho diran més ells que jo mateix, perquè tinc 78 anys”.

Mesos abans ja va havia deixat la porta oberta al programa ‘bàsics’, de betevé, a repetir com a candidat a les municipals. El republicà es considera la millor opció per liderar una “alternativa” al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, del qual ha assegurat que està “exactament dividit per la meitat” en diverses qüestions de ciutat.