Anuncis de pisos de lloguer

El Grup Municipal d’ERC vol forçar el govern del PSC de Jaume Collboni i el grup de Junts a posicionar-se sobre els lloguers de temporada a la ciutat. En concret, els republicans defensaran una proposició al plenari municipal d’aquest mes de setembre per refermar “la voluntat que Barcelona compti amb una regulació efectiva dels lloguers de temporada i d’habitacions”, així com per demanar a l’Ajuntament que insti la Generalitat i l’Estat a “dur-la a terme amb la major celeritat possible”.

El debat arribarà dies després que el Congrés dels Diputats deixés en punt mort una regulació estatal dels lloguers temporals (amb el “no” de Junts, el PP i Vox) i quatre mesos més tard que la Diputació del Parlament tombés el decret català que regulava aquest tipus de lloguers. En aquella ocasió, Junts va votar-hi en contra i el PSC hi va fer una abstenció. Ara, els republicans volen traslladar el debat a l’àmbit municipal.

Des d’ERC recorden que, a principis d’any, el 30 % dels anuncis en portals immobiliaris eren de lloguers de temporada i que, malgrat el la regulació als preus de lloguer convencional, les rendes han seguit pujant fins a situar-se als 1.194 € mensuals de mitjana. En aquest sentit, a més, els republicans asseguren que el lloguer de temporada i d’habitacions estan estretament vinculats amb una expulsió de veïns, amb la pèrdua de la identitat, amb un impacte negatiu als comerços i amb un augment de la contaminació i del soroll.