En un acte del PP a València, el president del govern central, Mariano Rajoy ha reiterat que utilitzarà “tota la força de la llei” per defensar la unitat d’Espanya. Aquest dissabte l’expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero s’hi ha sumat i ha ofert un suport incondicional als populars poc habitual per impedir el referèndum.

La reacció no s’ha fet esperar. Junts pel Sí s’han afanyat a treure importància als impediments que hi pugui posar l’estat, i han assegurat que hi haurà referèndum. El portaveu del govern català, Jordi Turull, ha assegurat que “l’1 d’octubre no el frenaran” i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha afirmat que “la resposta serà urnes, democràcia i referèndum” a un “estat immobilista”. En el mateix sentit el president Carles Puigdemont ho ha expressat en una piulada en què denuncia una “operació provocació” per crispar i fer enfadar ciutadans i institucions catalanes.

 

Qui també s’ha pronunciat ha estat el socialista Miquel Iceta, que ha assegurat que Ada Colau li ha donat la seva paraula que no se saltarà la llei l’1 d’octubre. L’alcaldessa sempre ha defensat que hi donarà suport com una mobilització, en espera de conèixer-ne els detalls.

Alfred Bosch fa campanya al Paral·lel

El president del Grup Municipal d’Esquerra, Alfred Bosch, també ha fet una crida a la participació en el referèndum en un acte a la plaça de la Bella Dorita, davant del teatre El Molino. Bosch ha assegurat davant d’una cinquantena de veïns de Sant Antoni, el Raval i el Poble-sec que una república independent és “la solució a la manca de recursos de Barcelona i de Catalunya”. També ha advertit que servirà per escollir entre posar-se “al costat dels que penquen per solucionar els problemes de la gent i no al costat dels que intoxiquen, manipulen i distorsionen”. Bosch ha estat acompanyat de la secretària primera de la Mesa del Parlament, Anna Simó, que ha demanat als catalans “canviar el marc mental de fa 60 anys i votar sense por i amb llibertat l’1 d’octubre”.