(ACN) El coordinador nacional d’ERC i vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat que ERC assumeix formar govern en minoria davant la manca d’acord amb Junts.

En roda de premsa aquest dissabte, Aragonès ha afirmat que després de 83 dies de negociacions “ha estat impossible l’acord definitiu” i ha assegurat que la distància amb Junts “segueix sent molt gran“. Ha afegit que “no es pot demorar més la constitució d’un govern” i per això demanarà a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que s’iniciïn els tràmits per convocar un nou ple d’investidura “com més aviat millor”. Aragonès ha confiat que Junts doni suport a aquest govern en minoria i ha explicat que també parlarà amb la CUP i els Comuns.

Junts manté que l’acord és possible

Junts manté que l’acord amb ERC és “possible. El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha admès que els ha “sorprès” l’anunci d’Aragonès, i ha continuat estenent la mà a ERC per un executiu independentista.

No obstant això, si els republicans opten per governar en solitari i arriben a un acord amb la CUP i els Comuns, Sànchez ha garantit que el partit estudiarà que quatre dels seus diputats permetin la investidura d’Aragonès i “facilitar la investidura d’un front d’esquerres per tirar endavant la seva oferta programàtica”. “No especularem amb eleccions”, ha afegit.