ERC de Barcelona ha volgut fer el seu comiat particular a Manuel Valls (BCN Canvi) ja que l’ex-primer ministre francès no assistirà al ple extraordinari d’aquest dimecres en què, entre altres temes, l’Ajuntament formalitzarà la renúncia que va fer pública a finals d’agost. El portaveu dels republicans, Jordi Coronas, ha dit que Valls “marxa per la porta del darrere, a la francesa”, després de fer “un mal servei a la ciutat”.

Manuel Valls va voler entrar per la porta gran, ho va fer per la de servei —fent un mal servei a la ciutat— i marxa per la porta del darrere
Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC

Coronas ha admès que li hauria agradat acomiadar qui va ser primer ministre a França i que va impedir que ERC, que va guanyar les eleccions municipals del 2019, governés la ciutat. Al ple d’investidura, va facilitar tres vots perquè Ada Colau fos alcaldessa. El portaveu d’ERC, però, creu que Manuel Valls va entregar la ciutat al PSC i Jaume Collboni “i així es mostra d’agraït dia rere dia el primer tinent d’alcalde”.

“Va lliurar la ciutat als de sempre, a l”establishment'”, ha afegit. Pel portaveu d’ERC a Barcelona, “Valls va arribar sense conèixer i entendre la ciutat i així continua”.