El Grup Municipal de Junts ha denunciat aquest dilluns que hi ha “una extensa plaga de ratesals Jardins de Pedralbes, cosa que genera “un greu problema de salut pública” per als veïns de les Corts. Més enllà dels Jardins de Pedralbes, la formació també ha denunciat més punts conflictius del districte amb presència d’aquests animals. Per això, Junts exigeix “una auditoria de plagues al districte i aplicar mesures d’urgència per extingir-les”, tal com ha dit a través d’un comunicat. En el mateix escrit, Junts adjunta el vídeo següent, en què es veuen rates als Jardins de Pedralbes.

Per posar remei a la problemàtica, Junts ha entrat al registre del districte de les Corts un prec que insta el govern a “desratitzar de manera immediata els Jardins de Pedralbles i, si s’escau, tancar-los per a una efectiva desaparició de les rates existents“. La formació també denuncia que “el govern del districte ha fet cas omís a tots els avisos del veïnat”, cosa que ha conduït a la “situació de brutícia i mal manteniment greu” actual. Per això, Junts ha lamentat “la deixadesa i la desídia el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni“.

La denúncia de Junts se suma a d’altres que s’han fet les darreres setmanes també per la presència de rates, en altres punts de la ciutat. La darrera, a diferents espais del districte de Sant Martí.