Jaume Collboni i Joan Ignasi Elena

Polèmica a banda i banda de la plaça de Sant Jaume pel reforç policial per a l’estiu a Barcelona. En un jornada de debat del PSC i la Fundació Campalans aquest dissabte, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha qualificat d’insuficient el desplegament d’agents dels Mossos d’Esquadra que preveu el govern català. El líder socialista ha criticat que el Departament d’Interior hagi incorporat 65 agents en el pla Estiu d’aquest any, fet que, segons Collboni, no arriba per dotar d’un agent més cadascun dels 73 barris de la ciutat.

A través de la xarxa social Twitter, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha respost Collboni que aquest any Barcelona té 267 agents més que l’estiu del 2019, el de la prepandèmia, fet que representa un increment del 8,9 % de la plantilla. Elena ha afegit que Collboni està “desbarrant”, ja que dijous, a la Junta Local de Seguretat de Barcelona, tant l’alcaldessa, Ada Colau, com el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, van felicitar-lo pel reforç. Finalment, ha lamentat que el socialista faci “partidisme de cap de setmana” amb la seguretat.

Qui també ha respost a Collboni és el portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana al consistori barceloní, Jordi Coronas. En una piulada, Coronas ha afirmat que Collboni menteix, i fa “politiqueig amb la seguretat”.

Pla Estiu 2022

Aquest dijous a la Junta de Local de Seguretat de Barcelona es va presentar el dispositiu policial per a l’estiu. Segons van anunciar conjuntament Ajuntament i Generalitat, aquest estiu els Mossos d’Esquadra han reforçat la plantilla aquest estiu amb 65 efectius de les Unitats de Seguretat Ciutadana a les comissaries de Ciutat Vella, Eixample i Sant Martí. A aquestes, s’hi sumen dos equips de la Brigada Mòbil que treballaran les nits. A més, també s’incorporen tres equips de l’Àrea Regional de Recursos Operatius. La Guàrdia Urbana també es reforça, amb 112 agents més aquests mesos.

El Departament d’Interior destaca que els anys anteriors ja s’havia incrementat el nombre de Mossos d’Esquadra a Barcelona, de manera que si es compara la plantilles amb la de l’any 2019, és a dir, en prepandèmia, ara hi ha 267 agents més, fet que suposa un increment del 8,9 %.