El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha denunciat “improvisació” del govern municipal per resoldre la vaga de neteja que el sindicat UGT ha convocat coincidint amb les Festes de la Mercè. Coronas ha recriminat que es busqui ara una solució “a correcuita” quan “al juliol es va anunciar un acord perquè no hi hagués aturades”. “Com hem pogut arribar fins aquí?”, s’ha preguntat.

Coronas ha explicat que el govern municipal portarà a votació aquest dimarts a la Comissió d’Urbanisme la interpretació d’una clàusula del contracte de neteja. Segons fonts municipals, aquesta fórmula —que haurà de validar el ple de finals de mes —, permetrà al consistori un increment anual del 2 % de les aportacions que fa a les empreses i confia que serveixi per “la bona entesa” amb els treballadors.

El portaveu dels republicans, però, considera que “aquesta solució té els seus riscos” perquè s’interpreta un plec de clàusules que, segons ha detallat, no es pot modificar fins al cap de dos anys. “Veurem si això és suficient per desconvocar la vaga; som els primers interessats que la vaga es desconvoqui, però la responsabilitat és del govern municipal”, ha afirmat Coronas.