vaga neteja Barcelona
Imatge: Carlota Serarols

UGT ha convocat una vaga de neteja a Barcelona per la Mercè 2022. Els empleats estan cridats a aturar-se durant cinc dies, des del dimecres 21, a les 21 h, fins al dilluns 26, a les 21 h. Els sindicats han triat aquestes dates, especialment importants per a la ciutat perquè se celebra la festa major, per fer-se sentir i que hi hagi la màxima repercussió possible.

Aquests són els motius de la vaga de neteja a Barcelona per la Mercè 2022.

Convocada una vaga de neteja a Barcelona per la Mercè 2022: aturada entre el 21 i el 26 de setembre

L’augment de l’IPC, motiu de la vaga de neteja per la Mercè

UGT, el sindicat majoritari de les quatre empreses encarregades de la neteja a Barcelona, assegura que les companyies i l’Ajuntament han deixat de pagar els increments de l’IPC pactats per al 2021 i el 2022. Segons Ramón Cebrián, president de la Federació de Serveis Públics d’UGT a Catalunya, a finals de juliol els representants dels treballadors ja van alertar de la intenció de convocar mobilitzacions i una vaga de neteja si no cobraven els augments acordats.

Negociacions per desconvocar la vaga de neteja a Barcelona

Empresa i sindicat fa dies que treballa per arribar a un acord que permeti desconvocar l’aturada de cinc dies. L’última reunió ha acabat amb un acostament de posicions entre les dues parts. UGT explica que les companyies s’han compromès a pagar els endarreriments a l’octubre, però la plantilla reclama que s’avanci al setembre i es donin més garanties als treballadors abans de desconvocar la protesta.

Si finalment tira endavant la vaga de neteja a Barcelona, aquesta serà la primera aturada del servei de recollida d’escombraries dels últims 40 anys.